I’m sick of the internet. Aşa că mă dau cu Hornet :)

Prea mult timp petrecut în faţa calculatorului la birou, zilnic => acasă pur şi simplu nu mai am chef să stau în faţa monitorului şi să-mi depăn ideile pe blog.

De aia pauza asta cam lungă :)

Dar uite că iar am motiv să-mi vină chef de vorbă, pentru că sunt, pentru câteva zile, călare pe o Honda Hornet, nouă.

Hmmm… deocamdată, prima impresie despre motor este că îmi plăcea mai mult cum arată cel vechi :) din cauza farului rotund, care acum a fost înlocuit cu unul modern, ascuţit. Per total, noul Hornet te duce efectiv cu gândul la o viespe.

Şi se şi comportă ca atare. Nu prea înţeleg de ce are 100 CP, pentru că sunt destul de mulţi. Iar propulsorul devine vivace după 5.000 rpm încolo, pe la 6-7.000 zici ca e un câine în culmea fericirii (bine că nu dă din “coadă”, că asta ar fi cu adevărat o problemă…).

Totuşi, în oraş numai dacă vrei să faci show-off e bună puterea asta, iar pe-afară… ei bine, taman vin de pe autostradă, unde cu greu am reuşit să mă menţin la 130 la oră. Lipsa protecţiei la vânt m-a făcut să încerc poziţii cât mai “una cu animalul”, dar nu mi-a ieşit nimic. Cam la 120 la oră pot spune că Hornetul nu te torturează.

În rest, ce să zic… E un motor de look, acum e mai zvelt. E mic, e foarte manevrabil, agil, nervos… e fain, ce mai.

Dar partea cea mai WOW e o palmă pe umăr prietenească, de la Inter Motorcycle, importatorul motocicletelor Honda în România: motoarele Hornet aflate pe stoc au un preţ de 5.690 euro (reducere de la 7.999 euro!). Hmm… frate, dacă aş putea face acum un împrumut rapid, cred că aş deveni client instant.

Pentru că, sincer, chiar merită banii ăştia Hornetul. Dar asta e viaţa şi, după ce voi termina testul, voi suspina după căluţul ăsta vişiniu. Eh, asta este, oricum vine imediat iarna, se închide sezonul, aşa că no problem că strugurii sunt acri…

… da’ totuşi, e tare fain Hornetul la banii ăştia!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *