internet = dependenţă

internetul a adus cu sine o nouă eră, a informaţiei. acces mai rapid la mai multă informaţie şi mai diversă. acces pentru din ce în ce mai mulţi internauţi. râdeam de mama când şi-a luat calculator şi s-a legat la internet, dar acum îmi dau seama că nici barierele de vârstă nu mai sunt un impediment.
recent am urmărit pe EuroNews o mică ştire despre parlamentul european care se pregăteşte să adopte o legislaţie actualizată pentru internet. toţi cei de la masa de prezidiu erau trecuţi binişor de 40 de ani şi mă distram la gândul că habar nu au ce este internetul. acum nu mă mai distrez.

de ce?

pentru că internetul a ajuns un viciu, care va depăşi în curând ca amploare televiziunea sau fumatul. argumentul informaţiei nu mai stă în picioare: lipsa discernământului conduce spre dezinformare, de unde rezultă manipulare.

societatea, ca sistem, a început să se bazeze din ce în ce mai mult pe o reţea informatizată pe care puţini au capacitatea de a o controla. practic, aşa cum războiul rece ne ameninţa cu al treilea război mondial (cataclismul nuclear), şi internetul este ameninţat de un super-virus, care ar distruge bazele de acum ale civilizaţiei moderne.

nici eu nu îi iau în seamă pe tipii ăia care strigă peste tot că vine apocalipsa… draq, nici blogul ăsta nu înţeleg cum funcţionează, ca programare – şi sunt conştient că la orice oră poate să dispară prin “grija” unor binevoitori… dar ar fi bine să avem capacitatea de a înţelege ceea ce folosim şi să devenim conştienţi de avantaje şi dezavantaje.

deocamdată avantajaţi sunt câţiva, în frunte cu bill gates – pe care nici nu are rost să îl invidiem, pentru că noi, lumea întreagă, l-am făcut să ajungă unde este.

2 Comments

  • in CV spui ca ai trecut de la presa scrisa la internet. aici zici ca internetul e naspa. pai si atunci de ce lucrezi in internet? mai bine recunoaste ca te atrag banii care se fac online, deci esti in gashca. nu tiar placea sa ai banii lui bill gates?

  • in primul rand, tin sa multumesc fanilor!! in sfarsit, a intrat cineva pe blogul meu :))

    da, este adevarat, am anumite reticente fata de internet, care tin mai mult de conspiratiile x-files. dar asa este peste tot in lume, in orice domeniu.

    tin sa iti spun ca domeniul auto este mult mai nenorocit: automobilul a devenit indispensabil pentru rutina zilnica si sentimentul de freedom. in acelasi timp, insa, este printre principalii vinovati ai poluarii globale si, prin urmare, i se datoreaza efectele acesteia.

    asa ca mi-e mult mai greu sa traiesc in domeniul auto decat sa lucrez pe internet :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *