KIA Sportage vs. Hyundai Tucson (modelele 2016): care e mai bună calitativ?

Userul ”Rober” e interesat de o comparație mai puțin obișnuită între două modele înrudite tehnic:

Salutare,
As dori sa aflu preferinta/parerea ta dintre un Kia Sportage 2016 si un Hyundai Tucson, ambele cu aceasi motorizare Diesel 185CP, 4×4, AT, dotari asemanatoare. Hyundai ar fi calitativ mai bun fata de Sportage ? Ma refer aici la calitatea materialelor, plasticelor etc. Pretul este cu vreo 10% mai mare la Hyundai, garantia e 5 ani fata de cei 7 ani de la Kia. Multumesc.

Pentru că nu am testat niciuna dintre aceste mașini, răspunsul meu nu e concludent:

Salut,

Din pacate nu am ajuns sa testez noile generatii ale acestor SUV-uri coreene ”verisoare”. Ma pot raporta doar la precedentele modele KIA Sportage, respectiv Hyundai ix35. Principial, Hyundai mizeaza pe un caracter cu tenta mai luxoasa, iar KIA pe un stil mai pe gustul celor care vor dinamism. Evident, fara a vorbi de imagine premium. In ce priveste calitatea generala, tind sa cred ca sunt cam la fel, dar difera foarte mult la capitolul design. Oricum, ideea de ”cum se simte la mana” variaza foarte mult de la un om la altul, deci eu cred ca ar fi cel mai indicat sa vizitati showroom-urile si sa luati contactul personal cu ambele modele. In ce priveste preturile si costurile, cata vreme platforma tehnica este aceeasi, totul se cam reduce la ”cantitatea” de dotari pe care le ofera cele doua modele pe nivelurile de echipare corespondente.

VREI ȘI TU MAȘINĂ? CLICK AICI PENTRU O PĂRERE

Poate îl ajutați cu mai multe raspunsuri cei care ați luat deja contactul cu noile KIA Sportage, respectiv Hyundai Tucson – scrieți-i opiniile voastre în formularul de comentarii de mai jos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *