Ninsoare în Bucureşti

O aşteaptă toată lumea şi mai ales autorităţile locale, pregătite cu  vreo 500 de utilaje, din câte am înţeles de la radio.

În plus, tot autorităţile locale au făcut un apel către bucureşteni ca, la venirea zăpezii, aceştia să parcheze maşinile cu grijă, pentru a le lăsa spaţiu de manevră utilajelor. În plus, pe cât posibil, pentru evitarea traficului infernal, autorităţile sugerează ca, la venirea zăpezii, oamenii să utilizeze transportul în comun, nu maşinile personale.

Toate bune şi frumoase. Dar cine naiba, dintre autorităţile astea, are impresia că sugestiile lor vor fi puse în aplicare?

Aproape de jumătatea lui ianuarie, în Bucureşti este primăvară, iar aglomeraţia este la fel de imbecilă ca în oricare moment al anului. Şi vorbim de vreme bună, nu de intemperii, când numărul maşinilor aproape se dublează în capitală. Sunt tentat să îmi vărs din nou năduful asupra aglomeraţiei din mijloacele de transport (după ce mi-am petrecut vacanţa de sărbători acasă, în linişte şi calm), însă mă rezum la un pariu: nu cred că există nici măcar 1% dintre cei care au maşină care, atunci când va ninge în capitală, va prefera infernul transportului în comun infernului din trafic.

Dacă tot e să îţi pierzi minţile în aglomeraţie, măcar să o faci confortabil, în spaţiul tău, nu în respiraţia altora. Ar fi vorba de a urma exemplul autorităţilor, care, oricum, se vor lăfăi în Toauregurile cumpărate de la bugetul de stat, adică banii mei, ai tăi, ai noştri.

Dacă, printr-un miracol, şoferii chiar ar deveni, pentru o perioadă, pasageri în autobuze şi metrou, acest lucru s-ar datora, de fapt, bunului simţ şi discernământului oamenilor. Însă mesajul organelor chiar pentru acest miracol este pregătit: nu care cumva să avem impresia că putem gândi noi singuri, tot ei sunt păstorii noştri. Că doar de aia îşi merită salariile, poziţiile şi privilegiile.

Până una alta, cum rămâne cu iarna? Mai vine sau ne apucăm de căutat ghiocei printre girofaruri?

P.S. vă daţi seama că de-abia mă abţin din acuzaţiile la adresa poluării (deci la adresa noastră, a şoferilor), care este responsabilă pentru clima asta îmbârligată

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *