12/01/2017

Poveste (tristă) despre mentalitatea multor taximetriști români

Vă rog să rețineți imaginea: băiețașul care se pișă micționează pe UBER. Pentru că e importantă în contextul poveștii care urmează (istorioară pe care mi-a povestit-o o persoană în care am deplină încredere că nu a inventat-o, persoană pe care o să o denumesc simplu „cetățeanul”).

taxi-uber-oraan

Cetățeanul nostru e cu mașina prin oraș. La un moment dat, pe o stradă îngustă, dă peste un taxi oprit, din care cobora un client (știți meteahna multor taximetriști, nu le pasă dacă te blochează „o țâră”). Cetățeanul o ia agale printre taxiu și mașinile parcate.

Taximetristul vrea să plece în trombă, dar în ultimul moment își dă seama că ar intra direct în mașina cetățeanului nostru. În timp ce trece pe lângă el, cetățeanul citește pe buzele taximetristului o grămadă de înjurături. După ce trece, îl mai observă puțin în retrovizoare, de curiozitate.

Și vede că pasagerul se întorsese la mașină, de unde extrăgea o plasmă deloc mică. După închiderea portierei, taxiul demarează în trombă în spatele mașinii cetățeanului nostru. La primul semafor, taxiul trage lângă mașina cetățeanului, se dă jos și vine la geamul șoferului (moment în care încordarea cetățeanului crește brusc, de înțeles, nu-i așa?!).

Nu-l scuipă, nu-l înjură, nu-i dă cu pumnul în geam. „Decât” îi spune mustrător: „Bă, dacă nu erai tu, mă făceam și eu cu o plasă de patrujdemilioane!”. Și pleacă, aruncându-i cetățeanului nostru stupefiat o privire de genul „să-ți fie rușine, bă!”.

Da, exact: taximetrisul voia să se tireze cu televizorul omului și i-a fost ciudă că a fost împiedicat de cetățean!

taxi-uber-oraan-1Acum vă rog să vă întoarceți la imaginea de la începutul acestui articol și să înlocuiți „UBER” cu „clienți”. Pentru că ăsta e adevărul scârbos despre majoritatea taximetriștilor din București: se pișă pe clienți.

… și vă mai mirați că abia aștept să se generalizeze mașinile autonome?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *