problema mea (2)

Băi, Năstase, ştii care e problema mea? Că ai impresia că toţi suntem tâmpiţi şi uşor de manipulat. Dacă în America, cea mai tare putere mondială, cretinii l-au adus la putere pe deplorabilul Bush (deşi fanii scenaritelor ştiu că CIA-ul şi FBI-ul l-au pus acolo, că-s mai tari ca Securitatea noastră, adică a voastră…), credeai că toţi românii vor muşca marea gogoriţă cu marele şmenar în fruntea ţării?

Problema mea este încă te uiţi la noi cu nepăsarea specifică unui nebun care se crede zeu. Mi te crezi superior – prin ce? Unii spun că eşti poponar, dar, chiar de-ar fi adevărat, nu-mi eşti superior prin asta. Alţii spun că te-ai căsătorit din interes şi în spatele tău ar fi mâna de fier a doamnei Dana, nici asta nu mi te face neapărat superior. Toţi spun că eşti un mare hoţ şi prefăcut şi că ai o minte diabolică dedicată afacerilor necurate şi cumetriilor devalizatoare. Ei, da, la asta sigur îmi eşti superior.

Problema mea este că te pupi în bot cu toţi şi faci mişto de situaţia ta şi de toată lumea. Te crezi invincibil, ţie nu ţi se va aplica “ţi-am pregătit un loc la noi în celulă”? Dacă eşti amator prea făţarnic de artă, înseamnă că eşti bogat, dar cinstit?

Problema mea este tupeul tău. Problema mea este hămesirea ta după avere şi supuşi. Problema mea este situaţia în care ne-ai adus pe ăştia care încă mai credem în cinste şi care murim încet, înecaţi în principiile noastre din cauza rahatului vostru de mentalitate de îmbuibaţi şi infatuaţi.

Problema mea este România ta, de care mă lovesc zilnic şi pe care trebuie să mă forţez să o accept, deşi mă abţin să nu o împuşc, împreună cu tine.

Dar nu-i bai, nu-i o problemă gravă. Toţi avem problemele noastre. Tu ai?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *