răspuns divin sau pur şi simplu ghinion?

În postul precedent, mă legam de vecinii rău-platnici, faţă de care mă întrebam dacă trebuie să avem compasiune sau no mercy. Pentru că am ales categoric ultima variantă, destinul m-a pedepsit cu o inundaţie de toată frumuseţea, datorată unuia dintre aceştia. Aşa că am înţeles mesajul: ciocu’ mic şi umanitatea la înaintare!

Numai că unii suntem foarte încăpăţânaţi din fire şi avem tendinţa bolnavă de a critica orice, totul, cât mai mult, indiferent de ce şi de cine. Iar acum mă critic pe mine, pentru că sunt un uituc. Am uitat că trebuie să îmi plătesc găzduirea pentru bloguleţul ăsta, iar acum stau cu teamă să nu mi-l închidă. Nu că ar fi o pierdere insuportabilă pentru omenire (adică nu e???), ci pentru că mă gândesc din nou la pasajul biblic, unde Iisus spune “cei fără de păcat să arunce primii cu piatra”.

A critica înseamnă neapărat a arunca cu piatra? Sper că, în cazul meu, este vorba de critici constructive, nu de defulări ale frustrărilor personale, pentru că am un blog al meu pe care fac ce vrea muşchii mei :)

Probabil următoarea inundaţie îmi va da răspunsul pe care îl aştept. Până atunci, să-mi fie ruşine pentru pauza asta aşa de mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *