18/01/2015

S-a răcit ”je suis charlie”? Ok, hai să terorizăm cu francul elvețian!

Totul atât de fals.

Filmul american de prost-gust al luptei contra terorismului a început, cu adevărat, să ne inunde viața după 9/11, lovitura magistrală a administrației bush deghizată ca act terorist by alqueda&binladen (care, by the way, sunt organizație, respectiv personaj create de CIA cu niște decenii înainte). Imediat după așa-zisul atentat care a pus la pământ world trade center, terorismul a devenit justificarea pentru ca SUA să-și facă de cap, îndeosebi în zonele petroliere, dar și la ei acasă (check out ”the patriot act”).  A meritat să moară vreo 3.000 de persoane pentru câștigurile de trilioane ale elitei americane? Just asking…

Apoi, ce să vezi, comedie, același scenariu se repetă la ”engleji”: adică atentat terorist, cu explozii, morți și răniți, dar mai ales panică transmisă LIVE la tv și pe net, exactly în timpul unui exercițiu al forțelor de ordine. Cusătură cu ață albă cât casa, dar manipularea mediatică i-a pus la pământ și de data asta pe mai toți privitorii. La care se mai adaugă mici alte atentate și eventuri cu semnătură teroristă, cât să fie ținuți oamenii în priză, să nu se plictisească.

Iar acum, Charlie Hebdo. Vezi doamne, mă rog, allah, pentru că băieții ăia de la un fel de ”academia cațavencu” a franțujilor (care ia la mișto absolut totul pe lumea asta) s-au gândit să se lege și de islam (de parcă ar fi primii care fac așa ceva…). Nu consum TV decât în cantități insignifiante, deci nu am pus botul la ”je suis charlie”, pentru că asta te face să nu mai gândești logic, deoarece sentimentalismul indus mediatic te hipnotizează să crezi tot ce vor băieții dăștepți care face regulile care este. Ok, dramatic faptul că au murit niște oameni, dar oare chiar vorbim de teroriști islamiști și, mai ales, islamul chiar e de blamat?

Cu o lună înainte de atentat, au fost mișcări împotriva islamizării Europei. Din cauza sărmanilor de refugiați din Siria, de exemplu, unde tot americanii și nato și marea-lor-de-nemernici-capitaliști sunt cauza problemelor. Interesant, opinia publică civilizată a decis să răspundă în ideea că europenii sunt toleranți și nu merită să iei în seamă încercările de inducere în eroare ale unor fani ai hitlerismului. Da? Ok, ia d-aci atentat și după aia tensiune că mai sunt nu știu câte celule de teroriști. Mai e cineva dispus la toleranță când te tâmpește tembelizorul că stă arabul să te arunce în aer?

A, plus că acum toate guvernele Europei vor mai mulți bani pentru armate, după exemplul pe care, hopa, taman prezidentul cu cei mai mulți fani pe FB l-a dat, adică românul Iohannis?! Da, tovarăși, înarmare pe banii fraierilor contribuabili, că a intrat terorisul islamic în Iuropa! Mno, să nu confundăm talciocul bucureștean Europa (unde, by the way, arabițoii sunt deja invadați dă chineji, mâncatzash marfa de doi bani) cu Uniunea Europeană care vrea, de fapt, să se rățoiască puțin la Putin.

A, ce, exagerez să sugerez că așa-zisul atentat e mâna serviciilor secrete europene mână-n mână cu NATO-ul americanilor pentru a ajunge la o poziție de forță în fața rușilor? Păi, oameni buni, nu credeți că niște generali, pe-acolo, și de-o parte, și de alta, n-or fi și ei nostalgici după războiul rece? Ce draq, sunt atâtea jucării pe care vor să le testeze. Și atâția oameni care ar fi fain să se caftească, deh, mai reducem populația cu nește meleoane, că unii filozofi demenți spuneau că războaiele sunt necesare bla bla. Și să nu uităm de profețiile lui Nostradamus, cu al treilea răzbel mondial, nu vrem care cumva să se înșele mama omida. Pls, nu gândiți logic și uman: ăștia de ne conduc destinele sunt pur și simplu demenți, nu au empatie, nu au conștiință, sunt doar niște jucători de monopoly pe marea tablă de șah numită Earth.

Hai să revenim la teroriștii islamiști. Bun, ce mareamăsii ne trebuia fix acum și un cutremur al francului elvețian? Unde e legătura? Care e faza? De ce a luat-o razna moneda țării neutre? Dar ce-s eu, Mafalda, să le știu pe toate? Mi-e clar doar atât: că e o mișcare deliberată, fără explicație logică, menită a dărâma niște piese într-un joc dubios de domino de tip fascisto-financiar-banditesc. O mișcare care pregătește o nouă criză financiară? Foarte posibil. O mișcare de subminare a unor economii europene? Din nou foarte posibil. O mișcare prin care bogații devin și mai bogați, iar săracii și mai săraci? Mno, să nu exagerăm cu clișee din astea…

Sau poate că e o strategie de distragere a atenției de la chestii mai grave? Hmm… brusc ”je suis charlie” a intrat în umbră – mă rog, nu evenimentul în sine, ci informațiile despre pregătirile pentru schimbările de legislație din UE. În domeniul apărării și, foarte interesant, al drepturilor omului – un oficial înalt ar fi lăsat să-i scape o păsărică: ”chestia asta (adică atentatul) s-a întâmplat pentru că oamenii au prea multe drepturi democratice”. Pardon?

Deci, după logica mea de umanoid, dacă tu, un nenorocit imperialist arian, vii peste mine și-mi faci viața un iad numai din cauza ghinionului că stau pe zăcăminte de petrol (ptiu, ce paralelă faină se poate face cu ”Avatar”, ia revedeți filmul…), păi nu mă iau dracii și mă apucă ideile de răzbunare pentru că nu am alternativă, decât, eventual, să mă sinucid de bună voie? Și atunci, oare ce fac eu, cel-care-vrea-răzbunare-pe-bună-dreptate? Păi îți atac armata invadatoare, instituțiile de stat și orice semne ale guvernării tale de imperialist nenorocit.

Intră Charlie Hebdo în această categorie? Eu aș spune că nu. Dar, din punct de vedere popular, e o țintă pe care oamenii o deplâng muuuult mai mult decât ar face-o cu o instituție guvernamentală. Pentru că, să ne înțelegem, băieții de prin guvernele marilor puteri înțeleg perfect că propriii cetățeni îi urăsc la fel de mult ca și cetățenii țărilor pe care le-au devastat (din interese financiare, pentru resurse, nimic mai mult). Credeți că francezii și, în general, europenii se mai agitau așa de mult dacă atentatul era la vreun minister sau vreun consulat?

Imnul național ”Trezește-te, române!” ar trebui să devină imn UE, ”Trezește-te, europeanule, oriunde te-ai afla, că ești pe cale să devii un sclav fără drept asupra vieții tale”. Dar, na, e greu să vezi pădurea din cauza copacilor. Vorba aia, fie terorismul cât de rea (că vreau să fac și o rimă, na!), tot mai bine la petrecerea lui izabela (na, mi-a ieșit rima cât de cât?!). Sper că maică-sa n-o fi făcut împrumut în franci elvețieni pentru party-ul la care au fost invitați sute de mii de români, că altfel se lasă cu teroriști și la noi.

Probabil că, în momentul ăsta, ați decis că, pe lângă că am scris mult, nu mai am nici vreo noimă. Well, nu fac altceva decât să fiu în ton cu ceea ce se întâmplă zilele astea în jurul nostru. Din punct de vedere logic, evenimentele despre care am vorbit nu au nicio noimă. Însă din punct vedere al unor minți bolnave, e clar că fac parte dintr-un plan bine pus la punct (da, știu, sună a teoria conspirației care nu poate fi dovedită, până când e prea târziu să mai faci ceva).

Concluzia? A fost chiar la început: totul atât de fals.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *