Sfat pentru achiziția unui Suzuki S-Cross 1.6 ALLGRIP ELEGANCE

Userul ”Radu B” întreabă:

Buna ziua
As dori un sfat pentru achiziția unui Suzuki S-cross 1.6 ALLGRIP ELEGANCE, benzina, nou, din stoc, la pretul de cca 15.000 euro cu rabla inclusă. Credeți ca este o buna afacere?
Masina va fi folosită preponderent in oras, ocazional la tara si 2 concedii pe an.
Multumesc.

Răspunsul meu este următorul:

Buna seara,

Din cate imi amintesc eu din testul cu acest model, S-Cross mi s-a parut o masina rezonabila. Rivalizeaza cu modele hatchback de categorie compacta, fiind foarte usor avantajat de stilul crossover – insa garda la sol modica si unghiurile de trecere mici il fac mult mai putin temerar decat fratele Vitara. Deci S-Cross e mai mult o masina de sosea, tractiunea integrala avand rol in cresterea sigurantei in conditii de aderenta precara (pe ploaie sau iarna). In afara asfaltului, e ok pe macadam usor, iar blocare electronica a diferentialului poate scadea riscul de a ramane impotmolit in noroi (dar aici conteaza foarte mult pneurile si experienta celui de la volan).
Ca masina pentru utilizare preponderent in oras, mi se pare ok, mai ales in conditiile unui bun raport pret/echipare si a prezentei sistemului 4WD, cu mai multe moduri de functionare. La drum lung se comporta decent, nefiind o masina sportiva (cam ca orice crossover), dar fiind suficient de sigura la viteze mari. Consumul nu va fi mic, asa cum s-ar intampla la varianta diesel, dar conditiile de utilizare in regim urban recomanda mai mult motorul pe benzina (este asipirat, nu turbo, are o putere corecta pentru cilindree si estimez ca va oferi o buna fiabilitate si rezistenta la carburanti de calitate mai proasta).
Deci as spune ca, daca nu va intereseaza aventuri pentru masini offroad (unde un Duster ar fi mai potrivit), ci o masina normala, dar care ofera si tractiune 4×4, acest S-Cross e o alegere suficient de buna in conditiile date. Succes

VREI ȘI TU MAȘINĂ? CLICK AICI PENTRU O PĂRERE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *