SUV-uri second hand ”de orash”: Kuga vs. ix35 vs. Sportage vs. Grand Vitara

Userul ”adrian” are de făcut o alegere între patru SUV-uri, după cum urmează:

salut doresc si eu o parere sincera si cat de cat convenabila doresc sa achizitionez in currand un suv de orash ca sa spun asa si nu imi pot da seama despre costuri de intretinere si consum…hyundai ix35 motor 2.0 diesel,ford kuga acelasi motor si diesel,kia sorento 2.0 diesel si suzuki grand vitara 2.0 diesel toate acelasi an 2010-2012 maxim.

Răspunsul meu, în continuare:

Buna seara,

Principial, costurile de intretinere pentru modelele enumerate sunt cam la fel: medii spre mari. Nu am o lista exacta a valorilor reviziilor, consumabilelor si manoperei, dar diferentele nu sunt de natura sa le departajeze extraordinar, sincer. In ce priveste consumul, din nou, diferentele intre ele nu vor fi majore (in conditii similare de utilizare). Personal, cred ca motorul de pe Kuga are cel mai bun comportament si ofera un compromis mai bun intre performante si consum.
Atentie, Kuga are doua versiuni de putere pentru motorul 2.0 TDCi: de 140 CP, respectiv de 163 CP – motorul mai puternic este mai gurmand (nu cu mult, dar se simte in special in oras), dar e mai performant la drumuri lungi si viteze mari. Aceeasi situatie o intalnim si pentru Hyundai ix35, respectiv KIA Sportage – motorul exista fie cu 136 CP, fie cu 184 CP. Suzuki Grand Vitara beneficiaza de un motor de 1,9 litri, de origine Renault, care dezvolta doar 129 CP. In utilizare normala, mai ales in regim urban, este cam cel mai putin gurmand (dar la o diferenta mica fata de celelalte modele cu puteri mici), insa la drum lung se simte lipsa de performanta.
Mai trebuie atentie daca vorbim de versiuni cu tractiune doar fata sau cu tractiune integrala. Din acest punct de vedere, Ford Kuga sta cam cel mai prost, sistemul sau 4×4 fiind minimalist – este complet automat si nu permite blocarea diferentialului, o facilitate care exista la modelele coreene si la cel japonez. Din punctul meu de vedere, Suzuki Grand Vitara are cel mai competent sistem 4×4 si se descurca mai bine pe teren accidentat decat celelalte modele. Kuga si Sportage sunt gandite mai mult pentru sosea, iar ix35 e doar o idee mai bun in afara asfaltului decat Kuga si Sportage. In schimb, Grand Vitara are cel mai putin spatios interior, iar nivelul de dotari e, in general, mai bun la ceilalti concurenti.
Asadar, alegerea tine foarte mult de ce va doriti de la masina. Din punctul meu de vedere, nu exista diferente majore la capitolul cheltuieli de intretinere si de consum intre aceste modele, regula clara fiind ca versiunile mai potente (si, eventual, avand si cutie automata) consuma mai mult – iar cutia automata presupune costuri mai mari in caz de defectiuni. Ca preturi de achizitie, Kuga este sensibil mai scump decat celelalte, iar Grand Vitara sensibil mai ieftin.
Eu personal as alege Kuga sau Sportage daca nu ma tenteaza sa folosesc masina deseori in afara asfaltului (caz in care as prefera Grand Vitara). Sau Hyundai ix35, ca all-rounder spatios si bine echipat, in conditiile unui pret decent. Alegerea ideal, din pacate, nu exista…
Spor la alegere

VREI ȘI TU MAȘINĂ? CLICK AICI PENTRU O PĂRERE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *