Suzuki Jimny consumă mai mult decât rezonabil

suzuki-jimny-oraan-jimny8-sighet-dec-2008-jimny8.JPG

De Crăciun am fost acasă, la Sighet şi am parcurs, în total, 1.735 km (de la alimentarea full la plecarea în Bucureşti până la alimentarea full la sosirea în Bucureşti). Am avut şi trafic urban de Bucureşti sau Cluj sau Baia Mare, şi autostradă, şi şosele rapide, şi dealuri, şi şosele naţionale denivelate… ce mai, în afară de offroad, toate genurile de trafic.

În final, care credeţi că a fost consumul mediu total pe această distanţă?

7,72 litri/100 km!

Dacă e să compar valoarea asta cu cea teoretică, pentru consum extraurban, înseamnă cu 1 litru mai mult la sută – ceea ce se încadrează în limite chiar normale. Deci al meu Jimny are un consum excelent! Cu autonomia stă mai prost, din cauza rezervorului de numai 40 de litri – practic, se pot face optimist cam 450 km pe şosea, până să intre pe roşu.

Consumul teoretic dat de constructor pentru Suzuki Jimny, cu motorul 1.328 cmc şi 82 CP, este:

– urban: 9,5 litri/100 km
– extraurban: 6,8 litri/100 km

– mixt: 7,8 litri/100 km

Dacă mă întrebaţi de costuri, ei bine, cei 134 litri m-au costat 390 RON, deoarece am băgat numai benzină de 95 de la MOL – oare mă aude cineva acolo, să îmi dea şi mie un litru gratis că le fac reclamă? :) Dacă aş fi băgat de la Rompetrol sau Petrom, m-ar fi costat cu 0,2 RON/litru mai puţin, dar… m-am obişnuit să am încredere în calitatea benzinei MOL (lucru verificat cu motocicleta).
Urmează să vedem în offroad cam care este consumul pe oră. Pentru că asta este unitatea de măsură în afara şoselelor.

Mai încolo, câteva impresii despre comportamentul pe şosea la drum lung.

VEZI AICI JURNALUL MEU CU SUZUKI JIMNY

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *