SMA 2008 – un nou salon moto anul ăsta. La nici două luni după SMAEB?!

UPDATE 20.04:

Fost-am pe la salonul ăsta SMA 2008. În principiu, ca expoziţie a fost destul de ok, fiind foarte aerisit faţă de SMAEB şi având tuşe de salon de prestigiu (mai ales că au lipsit micii dealeri şi comercianţi de accesorii, care, invariabil, au transformat SMAEB într-un târg de mari proporţii).

Dacă vreţi să vedeţi ce gagici au fost pe motoare, vedeţi pe promotor.ro, unde am pus şi un mic video (nu-mi săriţi în cap, că nu-s operator profesionist!). Pozele şi video-ul s-au făcut sâmbătă, că eram în interes de serviciu. Duminică, însă, am trecut pe acolo ca simplu motociclist, cam pe la “spartul târgului”, aşa că am surprins doar operaţiunile de strângere a catrafuselor.

salon-moto-sma-2008-2.jpg

Ce mă deranjează, ca principiu: de ce au acceptat importatorii să facă un salon moto la nici două luni după mult mai mediatizatul SMAEB? Ar fi fost normal ca un astfel de expo, de un nivel mai ridicat, să fie în toamnă, că doar vorbim de imagine, nu de vânzări, nu? Sau…? Aşa ar fi fost toată lumea mulţumită, cred. În plus, s-ar fi acoperit golul datorită lipsei SIAB anul acesta – prin urmare, SMA ar fi fost mult mai mediatizat şi mai interesant.

salon-moto-sma-2008-1.jpg

A… şi organizatorii de ce nu ţin seama şi de calendarul românului? Dacă nu mă înşeală memoria, weekendul ăsta au fost floriile şi cam toată lumea e plecată pe la ţară, pe la neamuri, rude… Mai ales că vin şi sărbătorile de Paşti… Învăţătură de minte pentru next event.

salon-moto-sma-2008-3.jpg

Una peste alta, trecând peste primele comentarii zeflemitoare (care acum sunt ultimele, după acest update :) ), cred că e ok dacă avem două expoziţii de moto în România. Probabil că motociclismul a intrat în perioada de maturizare. Mai rămâne ca şi cei nerăbdători să călărească bolizi pe două roţi să se maturizeze şi să înceapă de la chestii mai normale. Pentru că motocicleta chiar nu este DOAR un lux şi o fiţă, cum s-a încetăţenit ideea până acum.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Păi cum adică, dacă în lumea auto sunt tot felul de discrepanţe – vezi exemplul celor două asociaţii ale (cică) presei auto – şi certuri româneşti, ia să băgăm fitilul şi în frageda lume moto. Da’ ce, capra vecinului tre să fie doar pe patru roţi, nu şi în două copite?

Nu ştiu dedesubturile, însă imaginea în faţa opiniei publice este cel puţin jenantă: două saloane moto la interval de nici două luni la distanţă de câţiva kilometri… Om mere şi pe-acolo să vedem care-i şpilul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *