VW Golf 5: 1.9 TDI sau 1.6 benzină?

Userul ”ady ilie” are o dilemă privind motorizările de bază ale lui VW Golf 5:

salut Oraan
vreau sa cumpar un golf v ,ce poti sa-mi spui despre motorizarea 1.9 diesel si 1.6 benzina.
legat de consum intretinere?
si pe care m-ai sfatui s-o cumpar?

Iată răspunsul meu:

Salut, ady ilie

Despre VW Golf se poate vorbi mult si bine. principial, motorul 1.9 TDI este ok cata vreme precedentii proprietari nu au forjat masina si au intretinut-o corect. Din pacate, in cazul masinilor cu rulaj mare, mai ales cele din Romania, sunt mari semne de intrebare privind intretinerea. De aceea, e o loterie: cat de repede trebuie schimbata chiulasa de distributie (mai ales in cazul celor care se lauda ca au “diesel sportiv”) sau cand vor aparea probleme mai mici sau mai mari, dar oricum costisitoare, cu turbina.

In ce priveste motorul pe benzina de 1,6 litri, riscurile sunt mult mai mici, chiar daca intretinerea nu a fost facuta chiar la timp sau s-a intarziat cu distributia. In plus, benzinarul este mai putin sensibil la calitatea combustibilului, iar nivelul de zgomot mai redus, deci confortul acustic, important la drum lung, e mai bun.

Chiar daca TDI-ul inseamna un consum mai mic in general, din cauza riscurilor de reparatii costisitoare as recomanda motorul pe benzina. Ca intretinere periodica, tot acolo iesi cu costurile, dar problemele sunt mai costisitoare la diesel.

Oricum, gasesti mult mai multe chestii pe forumul dedicat VW.

Spor

VREI ȘI TU MAȘINĂ? CLICK AICI PENTRU O PĂRERE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *