VW Polo din 2010 – sfaturi de achiziționare

Userul ”Andrei” a găsit un Polo și vrea niște sfaturi:

Salut,

Am gasit un vw polo din 2010 , km 45.000 , diesel la 105 CP, stare (aparent) buna. Pretul ar fi in jur de 7000 eur. Ma sfatuiesti sa il cumpar ? M-ar ajuta niste sfaturi in legatura cu achizitionarea ei. Multumesc mult

Iată răspunsul meu pe scurt:

Salut, Andrei

In primul rand un sfat tinand de online: nu-ti mai pune mailul in vazul lumii. Pentru ca dupa aceea te trezesti cu spam-uri…

Revenind la subiect, vorbesti de un VW Polo ultima generatie, cu motorul 1.6 TDI de 105 CP. Avand in vedere ca are un rulaj sub 50.000 km, pretul de 7.000 euro pare tentant – doar ca nu ai precizat daca e vorba de kilometri facuti in RO (deci masina inmatriculata la noi) sau in afara. In plus, trebuie sa te uiti si la nivelul de echipare, cam ce dotari are masina (in pretul asta nu ma astept sa aiba aer conditionat, de exemplu), dar si ce tip de utilizare a avut anterior (daca nu cumva a fost masina de firma “birjarita”).

Eu nu te sfatuies sa il cumperi, deoarece informatiile sunt extrem de putine si, in al doilea rand, e nevoie sa vada masina si un cunoscator intr-ale mecanicii masina (daca nu a fost accidentata, daca nu are jocuri suspecte in directie, daca nu sunt probleme sesizabile la suspensii, frane, etc).

Insa, da, la prima vedere pare o oferta tentanta, cata vreme esti sigur ca nu ai nevoie de o masina mai mare. Trebuie, insa, sa ai in vedere ca o utilizare preponderent urbana a unei masini cu motor diesel inseamna o uzura mai mare (dieselul se incalzeste mai greu, schimbarile dese ale regimului de turatie nu ii sunt pe plac, masa mai mare a motorului diesel duce la uzura mai accentuata a placutelor de frana pe fata…). Folclorul TDI-istilor spune ca motorul 1.6 nu ar fi asa de fiabil ca acela de 1.9 litri, dar asta depinde mult si de stilul de condus – de aceea e bine sa stii ce utilizare a avut anterior masina.

Prin urmare, eu cred ca masina merita atentie, dar necesita si mare atentie la detalii, din partea unui specialist in mecanica. Spor!

VREI ȘI TU MAȘINĂ? CLICK AICI PENTRU O PĂRERE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *